Εταιρεία

SPONGE TRADERS INTERNATIONAL

H οικογένεια του Ι. Σακαλλέρου δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας, μεταποίησης και εμπορίας φυσικών σφουγγαριών. Όλα ξεκίνησαν το 1895 από την Κάλυμνο. Στην οικογένεια τότε ανήκαν έξι αλιευτικά καΐκια, τα οποία συγκέντρωναν σφουγγάρια από τη Μεσόγειο (από περιοχές κοντά στη Λιβύη και την Τυνησία, αλλά και από όλο το Αιγαίο).


Αφού η εταιρεία αφορούσε οικογενειακή υπόθεση, όπως είναι φυσικό, η παράδοση δεν θα μπορούσε αλλιώς, από το να περάσει από γενιά σε γενιά. Το 1986, μετά το χαμό του Νικόλαου Σακαλλέρου, η διαχείριση της παραδοσιακής αυτής οικογενειακής επιχείρησης πέρασε στα χέρια του Εμμανουήλ Σακαλλέρου, ο οποίος το 1993 αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης από την Κάλυμνο στην Κω.


Κατόπιν, για καλύτερη εξυπηρέτηση μεγάλων οίκων του εξωτερικού, η έδρα της επιχείρησης και κύρια αποθήκη, μεταφέρθηκε στο Κορωπί Αττικής.

Αυτή φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ήταν και μια απόφαση σταθμός για την πορεία της Sponge Traders International, καθώς κατάφερε να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς του φυσικού σφουγγαριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του 2016, η «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΚΑΛΛΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» κατάφερε να κερδίσει την αγορά, με τα προϊόντα της να πωλούνται σε πάνω από πενήντα διαφορετικές χώρες. Η εταιρεία παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, με πρώτης ποιότητας μοναδικά προϊόντα και σε τιμές αρκετά ανταγωνιστικές.


Iστορία σφουγγαριού

Σε παγκόσμιο επίπεδο από τα χρόνια του Ομήρου, στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια βρίσκουμε αναφορές σχετικές με τα σφουγγάρια. Στα Ρωμαϊκά και στα Βυζαντινά χρόνια το σφουγγάρι το χρησιμοποιούσαν για διάφορες χρήσεις στη καθημερινότητα, όπως στη ζωγραφική, στην ιατρική και αλλού.

Η αρχική ιστορία αλίευσής του, ξεκίνησε από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και στη συνέχεια η τέχνη και η διαδικασία αυτή, αναπτύχθηκε και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στην Καραϊβική κι αλλού.


Τι είναι η Sponge Traders International (STI);
Η Sponge Traders International είναι μια ελληνική εταιρία επεξεργασίας και εμπορίας φυσικών σφουγγαριών, καθώς και άλλων ειδών μπάνιου υψίστης ποιότητας.
Πότε ιδρύθηκε;
Η δραστηριοποίηση της οικογένειας Σακαλλέρου ουσιαστικά ξεκινάει από το 1895. Στην οικογένεια ανήκαν τότε περί τα έξι αλιευτικά καΐκια τα οποία συγκέντρωναν σφουγγάρια από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Στην πορεία του χρόνου η οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε και πλέον η εταιρία κάνει εμπόριο σφουγγαριών σε πολλά μέρη του κόσμου
Που είναι οι κεντρικές της αποθήκες;
Οι κεντρικές αποθήκες της επιχείρησης εδώ και 17 χρόνια βρίσκονται στην περιοχή Τόχι στο Κορωπί Αττικής.
Ποια είναι τα είδη προϊόντων που επεξεργάζεται και εμπορεύεται;
1) Φυσικά σφουγγάρια τριών ειδών με τις εξής ονομασίες: Σφουγγάρι τύπου Grass Σφουγγάρι τύπου Hard Σφουγγάρι τύπου Καπάδικο

2) Προϊόντα λούφας διαφόρων ειδών και σχημάτων.

3) Ελαφρόπετρες (Φυσική ηφαιστειακή ελαφρόπετρα και φυσική ελαφρόπετρα τύπου Νισύρου).

Γιατί να προτιμήσει κανείς την STI;

Η εταιρία κατέχει εξέχουσα θέση στο είδος της. Αρκεί να αναφέρουμε ότι: -Συνεργάζεται τουλάχιστον με 600 πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό -Κάνει εξαγωγές σε 36 χώρες -Μηνιαία παραγωγή περί τα 200.000 τεμάχια με συνεχή τάση αύξησης. -Τα πολύ ποιοτικά προϊόντα σε συνδυασμό με τις ελκυστικές τιμές είναι κάτι πολύ σημαντικό στην εποχή μας και η STI ανταποκρίνεται άριστα σε αυτό.

Πως θα επικοινωνήσετε μαζί μας

Στο τηλ.: +0302106627833

Με fax στο +0302117450008

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση eshopspongetraders@gmail.com

Aναλυτικές πληροφορίες για την εταιρία θα βρείτε στη διεύθυνση:

www.spongetraders.com